Arbejdsudleje = Dansk skat på udenlandsk arbejdskraft

Sidste år blev reglerne for indkøb af udenlandsk arbejdskraft strammet, således de i flere tilfælde end tidligere skal betale indkomstskat i Danmark.

Reglerne blev lavet for at bløde op for tilstrømningen af østeuropæisk arbejdskraft, der tog arbejde i Danmark, men var registreret i deres hjemlande. Jeg tror de fleste af os nok tænker på rengøringsbranchen og byggebranchen, når vi tænker på, hvem der importerer arbejdskraft fra udlandet. Men, i praksis, er det alle brancher.

Reglerne har den betydning, at såfremt en udenlandsk arbejdskraft her i Danmark udfører et stykke arbejde, der er et led i virksomhedens sædvanlige forretningsområder, skal arbejdstageren betale skat i Danmark, uanset han ikke har fast bopæl her, eller rent faktisk er ansat i den danske virksomhed, hvori han udfører arbejdet.

Og det har vidtrækkende konsekvenser. Jeg har siden reglerne blev vedtaget set at der til Skat er kommet en lind strøm af bindende svar (hvor en skatteyder kan få en bindende forhåndsbesked fra Skat om, hvordan en konkret disposition vil blive behandlet skattemæssigt) der peger i retning af en ret restriktiv tolkning på området.

Fra EPN: Skat slår ned på it-konsulenter

To dugfriske afgørelser fra Skat bekræfter den værste frygt i konsulentbranchen:

Konsulentopgaver i Danmark bliver ramt af skattesmæk.

Det vurderer revisionsvirksomheden PwC, efter at der er faldet to afgørelser, der konkret vedrører it-konsulenter, og hvor Skat har givet bindende svar på spørgsmål fra virksomheder i konsulentbranchen.

“I begge afgørelser har virksomhederne måttet sande, at vilkårene for at drive virksomhed har ændret sig afgørende.”

“Nu tegner praksis for loven sig,” udtaler partner Benedicte Wiberg fra PwC.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>